Videokamera-arviot, -uutiset ja -vinkit

Videokameran tarvikkeet

Lisävarusteet videokameraanLisävarusteiden avulla videokameraa voi muokata paremmin omiin tarpeisiin sopiviksi. Videokameroihin on saatavilla paljon erilaisia tarvikkeita, jotka helpottavat ja monipuolistavat videokameran kuvausmahdollisuuksia. Kaikille videokuvausta harrastaville suositeltavia lisätarvikkeita ovat mm. Lisäakku (akut), jalusta (kolmijalka), mikrofoni, suojalaukku ja lisälinssit (objektiivit).

Videokameran akku

Lisäakku on varmasti yleisin ja hyödyllisin lisätarvike videokameraan. Mikään ei ole ikävämpää kuin kesken kuvauksen tyhjenevä akku. Pahimmillaan akun tyhjeneminen ajoittuu lomamatkalle, jossa akun lataus mahdollisuuksia ei välttämättä ole kovin usein. Videokameran akku on siis lisätarvike, joita kannattaa pitää mukana useampiakin jos vain mahdollista.

Videokameran jalusta

Mikään ei anna aloittelijamaisempaa kuvaa kuin heiluva ja huojuva videokuva. Pienen kokoontaittuvan kolmijalan hankkiminen onkin yksi eniten videon laatua parantavista videokameran tarvike hankinnoista. Hyvä videokameran jalusta on tukeva, mutta tarpeeksi pieni ja kevyt, että jalustan jaksaa ottaa mukaan myös esim. lomamatkalle.

Videokameran mikrofoni

Videokameran oma mikrofoni riittää monille kuvaajille peruskäyttöön. Kuitenkin luontokuvausta, luentoja tai muuta erilaisempaa videokuvausta harrastaville erillinen ulkoinen mikrofoni on hyvä hankinta. Videokameran mikrofoneja on moniin eri tarkoituksiin, kuten suuntaavia mikrofoneja luontokuvaukseen tai monikanavamikrofoneja toiminnalisten videoiden kuvaukseen.

Videokameran suojalaukku

Suojalaukku on yleisimpiä lisävarusteita videokameraa varten. Hyvässä videokameralaukussa kulkee mukana myös lisäakut ja muut tarvikkeet, ja lisäksi videokameralaukku suojaa kameraa naarmuuntumiselta, pölyltä ja lialta.

Videokameran lisälinssit

Lisälinssien avulla videokameran optiikkaa voidaan muokata tarpeisiin sopivammaksi. Saatavilla on sekä laajakulmalinssejä että telelinssejä. Laajakulmalinssin avulla videokameran kuvaan mahtuu enemmän ja laajemmalta alueelta, videokameran laajakulmaobjektiivi on siis kätevä kuvattaessa vaikkapa sisätiloissa. Videokameran teleobjektiivi taas pidentää kameran zoomia, ja tuo kaukaisetkin asiat lähelle.

Kategoriat

Parhaat arviot

Uusimmat kommentit

  • Jorma: Voiko tämän asettaa kolmijalkaan??
  • LosNol: Haluaisin ostaa videokameran hinnaltaan 0-200 euroa johon menee 37mm linssit.! APUA
  • David Brown: You do know what you’re doing, so keep at it. Thank you! David.
  • Rantakemisti: “Haluaisin ostaa teräväpiirtovideokameran, mutta kaikki ovat liaan kalliita. toivoisin, että ne...
  • ja: Kertokaas tuleeko tähän 2.5″ vai 1.8″ kovalevy? Pitäisi kameraa ostaa ja tämä menisi vieläkin. Mutta...

Artikkelit

Lisätietoja